Anti-namaak-programma

Jabra heeft een anti-namaak-programma tegen producenten, importeurs en distributeurs van namaak Jabra-producten.

Jabra heeft in veel regio's en markten last van een grote activiteit op het gebied van namaak Jabra-producten, en heeft daarom een anti-namaak-programma opgezet tegen producenten, importeurs en distributeurs van namaak Jabra-producten. De producten die het meest nagemaakt worden, zijn bekroonde headset-modellen als Jabra Stone, Jabra BT3030, Jabra EasyGo en vele andere.

Het programma is onderdeel van onze inspanningen om de status van Jabra als toonaangevend fabrikant en leverancier van handsfree producten van hoge kwaliteit te waarborgen, en om consumenten te beschermen tegen potentieel gevaarlijke namaakproducten. Namaakproducten hebben in de regel niet de officiële keuringsprocedure doorlopen, schenden handelsmerken en zijn vaak van twijfelachtige kwaliteit op het gebied van prestaties en de bouw van de componenten.  Deze producten zijn vaak niet veilig en kunnen de gebruiker verwonden.  De namaakproducten bieden vaak niet hetzelfde niveau van compatibiliteit en ondersteuning als legitieme Jabra-producten. Hierdoor werken producten vaak niet goed, wat voor veel ontevredenheid zorgt.

Handelen (produceren, distribueren, verkopen, vervoeren, importeren en exporteren) in namaakproducten en hun labels en verpakkingen is in de meeste landen een misdrijf.  In veel landen staat op het vervalsen van producten een aanzienlijke geldboete of zelfs een gevangenisstraf.  Naast strafrechtelijke vervolging kunnen vervalsers ook civielrechtelijk vervolgt worden en kan er een schadevergoeding geëist worden.  In de meeste landen worden namaakgoederen in beslag genomen en vernietigd, ongeacht of er een veroordeling heeft plaatsgevonden of schadevergoeding is toegekend.

Jabra’s anti-namaak-programma omvat onder andere:

  • Identificatie van producenten, importeurs en distributeurs van namaakproducten.
  • Planning en uitvoering van toepasselijke wettelijke vervolging van producenten en distributeurs van namaakproducten, zoals kortgedingen en rechtzaken.
  • Planning en uitvoering van invallen bij producenten en distributeurs van namaakproducten.
  • Samenwerking met douane om namaakproducten te onderscheppen en in beslag te nemen.

Om te voorkomen dat u een namaak Jabra-product aanschaft, dient u Jabra-producten altijd aan te schaffen bij geautoriseerde Jabra-distributeurs en dealers. Als u Jabra-producten koopt via bijvoorbeeld een veilingsite op internet, dan betaalt u misschien een lage prijs, maar is het risico bijzonder groot dat u een namaakproduct koopt.

Wij willen ook met u, onze klanten, een partnerschap aangaan om de verkoop en distributie van namaakproducten te identificeren. Hierdoor groeit de effectiviteit van onze acties en daarmee de klanttevredenheid.

Jabra vraagt u dan ook enig vermoeden van vervalsing aan ons te rapporteren op het volgende e-mailadres: counterfeit@jabra.com11

Lever een voorbeeld van een namaakproduct af bij uw plaatselijke Jabra verkooppunt.

Wij waarderen uw hulp bij het stoppen van vervalsers en hun activiteiten. U draagt bij aan de beperking van de schade voor de klant, de fabrikant en de industrie als geheel.

Win een Jabra Elite Sport